dearsuperduperstar.blogspot.com sherlyanna-angiela.blogspot.com kauilhamkusakinah.blogspot.com najahmustapa.blogspot.com dakwahmahabbah.blogspot.com aderakukeysah.blogspot.com wawarosli.blogspot.com miszfarahanis.blogspot.com nazirahnyerr.blogspot.com superdreamland.blogspot.com

Nuffnang

Sunday, 28 April 2013

Ohh Baju Konvo Ku!!

Assalamualaikum..

Hai reader....Apa khabar?? hope semua sihat okey..Masih ingat entry aku sebelum ni?tentang konvo tu..ha ingat tak? aku pernah bagi tau korang dalam entry sebelum ni yang aku tak prepare apa-apa pun untuk konvo.Semuanya last minit punye cerita.hahhaha.

Pendek kata baju konvo tu pada awalnya nak beli siap je.Puas mencari sini sana hahahaha.Mencari yang berkenan dihatilah kononya!! last-last tak jumpe kau! adeh lagi seminggu lebih ha.Akhirnya mak aku yang buatkan baju konvo,huhuhuhu.



So mulanya nak design macam ni!!




Tapi disebabkan masa yang singkat nak potong kain and jahit pun memang lecehlah .Then mak aku cakap buat simple cukup sebab pakai jubah bukan nampak pun.Aku dah pening tak tau nak buat baju kurung moden or baju peplum..Tapi bila teliti balik menampakkan aku lagi kurus.Cuba korang tengok gambar baju biru tu model dia nampak kuruskan? so kalau aku yang kurus kering pakai lagi lah bertambah kurus.huhuhuhuhu

Tak nak pening kepala....

Google punya google baju kurung moden..

jeng..jeng.. jeng...



Nampak baju ni....

So ilham dari baju diatas!!!

Jeng..jeng...




Jadilah baju ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.










Tadaaaa.....




Labuci tu pun jahit sikit-sikit je.buat yang mana termampu je......
Yang penting labuci aku buat sendiri
 hahhahahaha



Thanks mom buat baju ni untuk konvo


Thanks for reading

15 comments:

Alia Erfani said...

cantiknya^^ suka la kaler tu. btw congrates juga.

Shafiq Hashim said...

Tahniah...Konvo Dri Mane?..

http://shafiqhashim.blogspot.com/2013/04/blouse-wanita-fashion-talk-shoppe.html

O.R.A.N.G.E said...

alololoo cantik nyer... btw tahniah auw.. konvo jgk akhirnya (:
jom jejalan sini

http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2013/04/edit-belog.html

Afiqah Adzan said...

Cantik dan lawa

syaewewwie abdull said...

jom komen link blog korang dkt entry ni .. sya nak blogwalking :)

http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html

ziqa nuar said...

uuu. cantik2!!!
mak leh jd tailor tuhh :))

Zaza said...

lawa lah sulam dia cantik =)

hana hadi said...

cantik. untung mak pandai jahit. sruh buat itu ini.. hehe dan keselesaan terjamin

Mysara Ab Rahman said...

cntiknyer...pndi mak awk buat

shu said...

congrats dear..cntik bju..leh wt bju rya skali..hehe..

Iehah Farihah said...

cantik2..suka colur tu..btw tahniah dah Konvo

ammelia yusoff said...

cantiknya baju! warna pun lawa. sesuaii. ^^

Akma Dk said...

cantiknyaaa.. tahniah.. :)

Syafiq Muhammad said...

assalamualaikum jom join G.A besar besaran by O.S.M . jom jom . anda di tag nombor #13 . review juga hadiah dia memang best . http://www.officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/1st-biggest-giveaway-by-osm.html
tagging :
http://www.officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/tagging3.html

Myra Jay said...

Cantikkk..
Warna pun lembut ;)


p/s: Salam perkenalan :)