dearsuperduperstar.blogspot.com sherlyanna-angiela.blogspot.com kauilhamkusakinah.blogspot.com najahmustapa.blogspot.com dakwahmahabbah.blogspot.com aderakukeysah.blogspot.com wawarosli.blogspot.com miszfarahanis.blogspot.com nazirahnyerr.blogspot.com superdreamland.blogspot.com

Nuffnang

Tuesday, 18 September 2012

Tip Elak Permata Daripada Tercabut



Hari ni aku nak share tip macam mana nak elak permata daripada tercabut.biasanya kalau kita beli barang yang ada permata ni,permata cepat tercabut macam kerongsang.Bila dah tak de permata mula lah nak beli yang lain.Kadang-kadang barang yang kita sayang baru je pakai dah tercabut.Kalau pakai dah nampak tak cantik sebab permata dah tercabut .So caranya senang je.


Ambik pewarna kuku yang colour jernih yee bukan yang warna warni tu nanti kalau letak x tau pulak jadi apa.Tak kisah jenama apa pun yang murah pun boleh. 

 
Kemudian sapu je pada permata ni
(Lagi nipis lagi cantik)



Biarkan sampai kering, lepas tu dah boleh pakai (Insyallah dah tak tercabut lagi)

*Selamat Mencuba*




6 comments:

beckhrooy said...

tips utk org perempuan ni kan

nurul ain said...

laki yg suke pakai permata pun blh hahaha

Kalamhati said...

yup2..btul tu..akak pun biasa buat gini..tahan sikit permata kt brooch..hehe

Asmieza As said...

haah. betul betul. Berkesann caraa ni :)

Nabilah Azahari said...

haaa selalu alami benda ini. haha. anyway thanks for the tips dear!

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

wahhh.. tipss yg bgs la. lps nie tak pyh la tercabut lgi kan ;) ** jom join segmen hana nie , siap ada hadiah lgi , mana tahu kamu bernasib baik, menag hadiah , free lgi <3