dearsuperduperstar.blogspot.com sherlyanna-angiela.blogspot.com kauilhamkusakinah.blogspot.com najahmustapa.blogspot.com dakwahmahabbah.blogspot.com aderakukeysah.blogspot.com wawarosli.blogspot.com miszfarahanis.blogspot.com nazirahnyerr.blogspot.com superdreamland.blogspot.com

Nuffnang

Thursday, 20 December 2012

5 Laman Web Untuk Bina Background


Assalammualaikum..

Biasa korang buat background pakai apa? mesti ramai pakai photoshopkan.Untuk yang mahir mungkin tak de masalah tapi yang baru belajar ni jadi masalah sikit.So aku nak share 5 laman web yang korang boleh buat background sendiri secara online.Senang, pantas, dan percuma.

Jom kita tengok :

1) BgPatterns.com




2) Ogim- Online Gradient Image Maker

 







4) Patterns.com




5) Patterns by ColourLovers.com




Selamat Mencuba


*KALAU SUDI LIKELAH FANPAGE YANG BARU AKU BUAT TU*

4 comments:

Ieta Mat Sa'ad said...

Terima kasih sudi beri panduan pada akak (akak kot...) yg masih tercari2 cara nak mencantikkan blog :)

lania assina said...

wau nice one.nnti nak try lah.thanx k.ain:')

Nurul Ain said...

hehehhe..sama2

Hatimi Tahirruddin said...

wah nice info ni...boleh try nanti...yg patterns.com tu nampak mcm byk je pilihannya...