dearsuperduperstar.blogspot.com sherlyanna-angiela.blogspot.com kauilhamkusakinah.blogspot.com najahmustapa.blogspot.com dakwahmahabbah.blogspot.com aderakukeysah.blogspot.com wawarosli.blogspot.com miszfarahanis.blogspot.com nazirahnyerr.blogspot.com superdreamland.blogspot.com

Nuffnang

Friday, 14 December 2012

Kulit Berminyak! Apa Yang Perlu Kita Ada Semasa Keluar

Assalamualaikum..




Muka berminyak!!ohhh benci... Mesti ramai yang mengalami masalah ni kan.Kalau muka berminyak, biasanya kalau korang keluar apa yang korang buat? emmm aku pernah tengok kawan aku bila time keluar je bila muka berminyak dia akan cuci muka dengan pencuci muka.Sebenarnya salah cara tu kita tak boleh kerap sangat cuci muka.

So kalau aku keluar apa yang perlu ada dalam beg aku ?



kertas Serap minyak
Terdapat pelbagai jenama kertas serap minyak ni tapi aku suka guna clean & clear sebab bila pakai memang semua minyak kat muka tu dia serap.Harganya pun okey kira mampu miliklah.hehehehehe.Jenama lain aku tak pernah cuba lagi.



Bedak Baby
Dulu tak tau pun bedak ni boleh serap minyak tapi bila baca dekat blog bedak ni serap minyak so aku pun terus cuba memang bedak ni serap minyak.Kadang-kadang aku malas nak pakai compact powder aku just pakai bedak ni je.Terasa macam kulit baby gitu hahahahahaha.


Ada banyak lagi sebenarnya tapi aku just ambik yang simple-simple je.Senang nak cari and harga pun tak mahal.Kulit berminyak ada banyak sebab sebenarnya antaranya makan makanan yang berminyak.Masakan orang kita memang kebanyaknya guna minyak.Lagi pun keadaan cuaca tak menentu kejap panas,kejap hujan so ni pun salah satu sebab.

Nak tau lagi sebab-sebab kulit berminyak boleh tengok [SINI],[SINI] and [SINI]

Orang laki kena tahu ni!! cewahhh "kulit muka lelaki lebih cepat berminyak dari kulit muka perempuan" tak caya? tengok [SINI]. Tapi ramai laki yang tak ambik kisah hal ni (sesetengah laki lah, huhuhuh jangan marah).Rasa-rasanya dah kena kisah kot bila dah baca entry ni huuhuh.

6 comments:

Florence Ayum said...

jenama oxy pun oay juga . hehehe tapi clean & clear harga dia lagi okay utk bebudak sekolah mcm sya ni . :D

Rosalia said...

sy pki bedak baby :D hehe

Lyeen De Syifa said...

Lyeen pun ada mslh kulit berminyak..lagi2 kat zon T...petua dri nenek..amalkan basuh muka guna air beras,,,insyaallah mujarab.:D

Hanna Nabiella said...

hanna pakai bedak bby! ahaha

Ana Farhana said...

sukaaa bedak johnson tu! hee

hnahdy said...

hehe mmg 2 benda ni la hana pakai.. hana jumpa dr pakar kulit. dia kata kulit hana sesuai pakai bedak jonson baby lepastu yang kertas serap minyak tu bagus kalau pakai.. :)

kalau jalan2 xbawa la bedak tu. susah kan nak pakai. kertas serap minyak mmg wajib bawa