dearsuperduperstar.blogspot.com sherlyanna-angiela.blogspot.com kauilhamkusakinah.blogspot.com najahmustapa.blogspot.com dakwahmahabbah.blogspot.com aderakukeysah.blogspot.com wawarosli.blogspot.com miszfarahanis.blogspot.com nazirahnyerr.blogspot.com superdreamland.blogspot.com

Nuffnang

Saturday, 27 October 2012

Perempuan Mangsa Utama Peragut

Salam semua.



Lepas dengar story pasal "peragut" ni tiba-tiba aku rasa nak tulis pasal story ni.Entah semenjak dua menjak ni selalu sangat dengar story pasal ragut, bukan setakat story tapi terkena pada kakak aku sendiri.Al kisahnya petang tu akak aku ambik anak dia macam biasa,tapi disebabkan anak buah aku yang kecik tu tido kakak aku hantar anak buah yang besar dulu masuk kereta(tak besar mane lah baru 3 tahun) masa dia nak ambik anak buah aku yang kecik tu tiba-tiba ada motor datang dekat dengan kereta bukak pintu kereta and terus ambik beg.Nasib baik lah beg tu sebenarnya beg baju anak buah aku,dorang ingat handbag kakak aku.jarak kakak aku dengan kereta memang dekat sangat, itu pun dorang berani juga.

Hari ni dengar story ada perempuan kena ragut dekat restoran,realy!! dekat restoran macam tak percaya je tengah orang ramai pun boleh dia ragut.Masa peragut tengah ragut handbag tu ada mekanik sebelah restoran tu kejar peragut tu.Malangnya orang yang tolong kejar tu kena tembak.Macam tak percaya tapi itu lah hakikatnya banyak jenayah ragut yang berlaku dekat negara kita ni.So kaum-kaum hawa beringatlah anda sebelum terkena.




Aku rasa semua perempuan kena ada pepper spray ni..aku pun nak beli benda ni!!



 boleh cuba ni..

Ni link tips elak daripada diragut :





korang ada tak yang pernah kena ragut?boleh share cerita kalau sudi

7 comments:

MéuzAngelo™ XXIII said...

mangsa utama ragut mmg la wanita pun.. tak pernah lg dgr lelaki kene ragut.. haha :p [link blog saya]

Yousake NKRI said...

singgah sejenak, sambil baca artikel blog ini.

El-Janna said...

ketuk pakai heel 7 inci kang baru tau. hehehe

nurul ain said...

hahahaha

❤farahin izzati❤ said...

sediakan payung sebelum hujan,

nak cuba lah macam kat gambar diatas ^^Y

Nasuha said...

kna hati2 bla prgi mana2..

Hamdi said...

8 Steps to Catch the Culprits yang sangat berkesan...