dearsuperduperstar.blogspot.com sherlyanna-angiela.blogspot.com kauilhamkusakinah.blogspot.com najahmustapa.blogspot.com dakwahmahabbah.blogspot.com aderakukeysah.blogspot.com wawarosli.blogspot.com miszfarahanis.blogspot.com nazirahnyerr.blogspot.com superdreamland.blogspot.com

Nuffnang

Thursday, 3 January 2013

Buli Oh Buli

Assalamualaikum..



Adik-adik yang dah mula start masuk sekolah macam mana ? okey tak? first masuk sekolah semua excited sebab semua baru kan..hehehhe.Yang masuk sekolah baru or dok asrama macam mana pulak? okey ke? bila cerita pasal sekolah teringat masa masuk teknik dulu.Hahahahha.Muka aku kena mark dengan akak-akak senior sebab sombong katanya cewahhh...Tak boleh bla zaman sekolah dulu beza umur setahun je kot tapinya macam beza umur 10 tahun.

First masuk tu macam biasalah bila orientasi tu kena marah sokmo sorang buat salah habis semua kena panggil berkumpul dekat bawah.Kadang-kadang hal kecik pun kecoh tengah malam buta nak panggil suruh turun.Peraturan yang bagi aku tak boleh bla sekali ialah bila setiap kali jumpa akak senior kena bagi salam and senyum.Bayangkanlah kalau 10 orang senior kat situ 10 kali kena bagi salam. Assalamualaikum kak, assalamualaikum kak, assalamualaikum kak ,assalamualaikum kak!! sampai 6 kali.Fuh tak berbuih mulut korang nak bagi salam.Dah la kena senyum cuba time tu korang tak perasaan memang kena attacklah.hahhahaahha.



Bila orientasi tu biasa last day kena ambik tanda tangan exco and baksas kalo tak silap aku(lupe dah namanya).Nak dapat tanda tangan tu bukannya senang,kalau yang baik terus je bagi,kalau kena yang mengade-ngade tau tak kena buat apa?sifir binatang tu..pernah dengar tak?macam ni 

1 darab siput =siput
2 darab siput = siput, siput 
(with gaya siput)hahahahha 

Ada juga sifir donkey kena buat bunyi dia eoook2...Macam-macam lah kena buat ada yang kena nyanyilah yang paling kesian kena cium tiang hahahah.Kira aku kena ni tak teruk sangatlah kalau budak laki lagi teruk dorang kena buli.Sampai kawan aku masuk seminggu je asrama sebab tak tahan.

Masih ada ke zaman buli membuli ni? well dah semestinya ada.Tak payah nak tunjuk hebat sangatlah kalau rasa hebat buktikan yang result korang gempak itu lagi bagus.Bila ingat balik zaman sekolah dulu kelakar sangat hehehehe.Rindu kawan-kawan zaman sekolah dulu semua dah bawa haluan masing-masing.

Itulah kenangan

6 comments:

Mysara Ab Rahman said...

klu asrama sinonim ngn kes buli

Mohd Lokman Bin Ramli said...

buli ni memang banyak time asrama dulu.. biasalah senoir buli junior

nur azian said...

hahaha..lawak gak ea...sifir binatang yek...hehehe :) masa sy jadi senior kat asrama,pernah gak buli budak form 1 mase orientasi..suruh diorang nyanyi la..at last,budak2 tu jadi syg kat sy...ade je mknn yg diberi kat sy..kek,coklat,nasik dan mcm2 la..dan pling best bila time last,junior suruh kawan masukkan kad raye yg besar senyap2 dlm beg..terharu sgt time tu..sungguh semua tu kenangan..

Hawa Ahmady said...

teringat zaman-zaman orientasi dulu..huhu

meh jenguk blog.. :)

http://hawaahmady92.blogspot.com/

✿A I N A A✿ said...

Alhamdulillah, sepanjang sekolah dulu tak ada ragging ni.. bila masuk Uni baru ada... tapi bukan ragging pun, just memenatkan je minggu Taaruf.. uhuks

Shazreena Shukri said...

sinonim btoi situasi ni..memang x sah lah kalau x ada..kena tahan2 btul2lah..:)

jemput join giveaway yg reena sdng anjurkan..hadiah gempak :)

http://shazreena-reena.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-shazreena-shukri.html