dearsuperduperstar.blogspot.com sherlyanna-angiela.blogspot.com kauilhamkusakinah.blogspot.com najahmustapa.blogspot.com dakwahmahabbah.blogspot.com aderakukeysah.blogspot.com wawarosli.blogspot.com miszfarahanis.blogspot.com nazirahnyerr.blogspot.com superdreamland.blogspot.com

Nuffnang

Tuesday, 8 January 2013

Cara Tambahkan Berat Badan

Assalamualaikum..



Hello all... okey hari ni aku nak share dengan korang cara tambahkan berat badan.Hah bagi yang tercari-cari cara nak tambah berat badan tu bolehlah cuba cara ni.Thanks and credit to my friends Putra Nauritus sebab sudi share dengan aku.Aku pun dalam proses nak mencuba

DISIPLIN! JADUAL MAKAN 6X sehari.
Jadual putra :

1. Pagi (9 am)
nasi berlauk, plus makan suplement multi vitamin.

2. Makanan Sampingan (12 am)
makan makanan sampingan seperti roti dan susu protien

3. Makan Tengahari (2.30 pm)
 nasi berlauk

4. Makan Petang (5pm)
  kuih dan susu protien.

5. Makan Malam ( 8.30pm) 
 nasi berlauk

6. Sebelum Tidur
 makan pisang 2 biji


Kena makan lebih kalori untuk tambah berat badan
 3x nasi,dan 3x makan tambahan
(makanan tambahan boleh ikut citarasa korang yang penting kalori tinggi)

Hasil : Berat badan kawan aku bertambah 1.8 kg dalam masa 3 minggu

So apa yang korang perlu sekarang ni ialah multivitamin,susu protien dan juga pisang. (bagi bajek yang terhad boleh beli yang murah sebab kawan aku pun beli yang murah je )


Yang paling penting kena disiplin!! masa kena ikut.
(kalau susah sangat boleh set time dekat h.p)



Selamat Mencuba



Tolong like fanpage FB saya disini https://www.facebook.com/WhoIsNurulAin

7 comments:

shat mashuri said...

bgus... cara yg sihat... hehehe...

Farah Shuhada said...

hye nice blog :) done follow u :D

Mohamad Khairil said...

blog anda direview..http://diarijejakahangat.blogspot.com/2013/01/segmen-review-blog-bertuah.html

Tcca Anuar said...

jadual makan 6x kali sehari.. haha oke,,

✿A I N A A✿ said...

ena malam tak makan benda berat.. itu je ena kekalkan diet ena.. huuu lg satu bykkan minum air kosong/mineral.. huuuuuuuuuu

hafiz hafizol said...

bagus nie. sy kna cuba sbb under weight . hu3...

Maisarah Azmi said...

nak jugak..underweight nie. nak gemuk sikit.hu3