dearsuperduperstar.blogspot.com sherlyanna-angiela.blogspot.com kauilhamkusakinah.blogspot.com najahmustapa.blogspot.com dakwahmahabbah.blogspot.com aderakukeysah.blogspot.com wawarosli.blogspot.com miszfarahanis.blogspot.com nazirahnyerr.blogspot.com superdreamland.blogspot.com

Nuffnang

Monday, 14 January 2013

Ragam Di Facebook

Assalamualaikum..



Hello semua...nak tanya sapa tak de fb? hahahha comfirm ramai yang adakan.Facebook ni makin hari makin bosan pulak aku rasa hahahaha.Kalau tengok dekat fb tu macam-macam ragam ada.Betul tak? Ada yang boleh dibuat kawan, musuh pun ada..fake? jangan cakaplah lagi lah ramai.Sejak kebelakangan ni banyak sangat aku tengok kawan-kawan aku gambarnya dicuri.Untuk apa korang nak curi gambar orang, setiap orang tu dah ada wajah tampan and cun dah lain lah kalau korang ni tak de mukakan.hehehe.

Sekarang ni kalau aku online honestly aku dah malas bukak chat..Kenapa? kalau aku bukak chat ada orang hantar chat aku tak layan kata sombong.Then bila balas sekadar kawan lain pulak jadinya.Kalau nak cerita eeeee macam-macam manusialah jumpa.Lagi-lagi kalau laki or bini orang oooo bahaya hahahaha ada yang pernah kena? jangan main-main kang tak pasal-pasal besar jadinya.Tapi nak salahkan siapa kalau orang tu tak tahu status sebenar...naya..


Komen....komen....komen... kita memang suka komen right!! tapi ada ke orang yang boleh terima komen negatif? semua orang suka dipuji itu memang sifat manusia.Ni satu lagi aku tak faham lah kenapa sesetengah orang suka komen negatif apa dengan komen korang tu boleh buat korang bahagia ke..Kadang-kadang tu tujuannya sekadar nasihat tapi nasihat bertempatlah..kita kena ingat no body perfect!! 

Soalan oh soalan..Kadang-kadang setiap orang tu lebih kurang sama je soalannya..Soalan favorite... Dah makan belum?..buat apa? hohohohoh...Adoiii hentikan..Ada juga sesetengah yang tanya soalan mengarut + lucah... oh dear memanglah sesetengah tu open minded tapi bertempatlah nak tanya tu, nanti diri sendiri juga yang malu.

Trend sekarang ni add then kalau sombong or apa-apa jelah remove or block..apa lah motif korang buat macam tu..buang masa je...korang ingat bila dah add tu dengan harapan orang tu nak layan korang macam raja lah.Mengarut betul lah...

Haaa dah banyak aku mengarut ni hehehehe..ada banyak lagi sebenarnya kalau nak cerita pasal ragam ni. Tapi kita kena ingat fb tu mencerminkan siapa diri kita yang sebenar.Tapi biasalah setiap orang tu melakukan kesilapan.Aku pun selalu buat silap heheheeh tapi kita belajar lah dari pengalaman kan..

Maaf kalau ada tersilap kata...sekadar perkongsian...

9 comments:

Razil Tahir said...

oh sekarang nie samalah kita. terasa fb tue bosan sangat. ingat boleh chill out kat fb tp takde sape pun..
maybe because sekarang nie musim exam en, so orang baca buku... huhuhuhu

Nurul Ain said...

hahahahah..ye2 je

Hajar Shikin said...

kt fb sy suke like status org jekk~hahaha

Nurul Ain said...

ha betul 2

Nieyxzha Hassan said...

bukak fb sebab nak post entry and untuk business jer..yang lain..tak layan da...huhu

meraungtaktentupasal said...

bace blog ag bes dr layan fb 2...

gdsbnga said...

Fesbuk jugak tmpt org meroyan pakwe kena kebas -.- apebendalahhh tk malu apa mencarut tk tentu pasal . Muka dh molek tapi hmmm tulahhh . Dulu spe yg add kite , kite approve je tk tgk orgnye spe . Lps tu bile ade someone yg tk kenal keje nk Im je " hai nk kenal boleh ? " Blergghhhhh , kite terus unfriend . Sng cite .

✿A I N A A✿ said...

facebook ni elok tapi manusia2 ni yg cam cetek pemikiran.. ena sekarang malas nak layan chat dengan org yang ena tak kenal.. terutama lelaki.. memang liat sedikit nak chat dengan mereka

emy|farid said...

jarang nak approve. hehehe
then memang tak buka chat, nak pa pe inbox je..... hehe

mari kita positif jeeee