dearsuperduperstar.blogspot.com sherlyanna-angiela.blogspot.com kauilhamkusakinah.blogspot.com najahmustapa.blogspot.com dakwahmahabbah.blogspot.com aderakukeysah.blogspot.com wawarosli.blogspot.com miszfarahanis.blogspot.com nazirahnyerr.blogspot.com superdreamland.blogspot.com

Nuffnang

Tuesday, 1 January 2013

Awas Dengan Aunty ni!!

Assalamualaikum..




Aku nak cerita kat korang time aku praktikal dulu ada sorang aunty cina ni duduk tengah jalan dah macam nak kena langgar kereta.Kalau tengok kesian sangat jalan pun macam tak larat tapi awas!!! sebenarnya aunty ni penipu gileeee.Dia akan panggil korang lagi-lagi perempuan single,dia akan cakap yang dia janji nak jumpa kawan dekat sini tapi kawan dia tak datang so dia tak de duit nak balik.Kalau korang tengok memang rasa kesian sangat.Masa aku jumpa dia tu waktu pagi,masa tu aku dah lewat nak masuk office then dia panggil aku.

Bila tengok macam betul je tak jangka yang dia menipu tapi kebetulan masa hari tu aku sndiri pun tak banyak duit.Bayangkan lah praktikal je kot bukan aku kerja so aku suh aunty tu mintak tolong kat kedai mamak.Bila aku nak masuk office tu dia jerit-jerit panggil aku.Dah masuk office baru lah pecah tembelang bila tanya akak yang praktikal sekali dengan aku tu,dia pun kena juga dengan auty tu dia bagi RM 50... banyak tu.Dah kecoh-kecoh tu ada akak yang jaga kaunter kat bawah tu nampak dia kira duit dekat dengan office aku.Banyak aunty tu dapat duit berkepuk kot,dalam hati aku fuhh nasib baik aku tak bagi hampir-hampir nak bagi juga.

So korang hati-hatilah tak salah nak tolong tapi bertempatlah.Maybe tolong tapi bukan dengan duitlah kalau dia mintak duit kat situ dah nampak menipu.Kejadian ni jadi dekat wangsa maju sebab aku pergi office jalan kaki je.Macam-macam cara orang menipu ni,yang mintak sedekah laginya.



8 comments:

Solehah Shamsuddin said...

macam2 dunia sekarang ni kan

Nurul Ain said...

betul tu...

✿A I N A A✿ said...

Astagfirullah.... orang tua pun sanggup buat kerja macam ni... derrr, macam2lah dunia ni.... makin hari makin macam2 cerita yg tak enak didengar muncul

Zack Kool said...

Zack duk Pahang, so dok ahu.. he3

mailey jayley said...

ada jgk ek ?? x sgka aunty mcm 2 salah guna kebaikan orang :)

Rina Fatin said...

Nak tolong orang lain lepas nie pun jadi beringat. Adui, macam2 la dunia sekarang. Muda ke tua semua sama je.

Yie a.k.a Izz Fikri Fikri said...

keji nyer keje cam tuh.. kwsan mne ni mk cik tu tinggal?

Zawifatul Aziah said...

huhu.ada gak orang camni ye...kena hati2 la k....sy dh follow ur blog..kindly follow me back dear :)